Să facem cunoștință!

Cine este Oana Pediatrics?

Sunt Dr. Oana Vîrban, medic specialist Pediatrie, în cadrul Rețelei private de sănătate Regina Maria, București, din 2019 până în prezent, și fondator Oana Pediatrics, Super-Clinica de Telemedicină pentru Copii. Am studiat Medicina în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și am fost medic rezident în specialitatea pediatrie la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din București.

Totul a pornit ca un joc de copii

A fost odată ca niciodată o fetiță care, întrebată ce vrea să devină când va fi mare, a raspuns simplu și hotărât: medic. La vârsta de 4 ani, m-am hotărât că vreau să devin doctor și să ajut oamenii. Am ales un liceu cu profil fizică-chimie, cu gândul de a intra la Medicină, și de-a lungul celor patru ani nu mi-am schimbat visul. Pentru că nu am găsit vraja potrivită, am muncit mulți ani pentru a putea deveni un super-erou, gata să-și salveze pacienții.

Cred că Pediatria m-a ales pe mine

În cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, prima interacțiune a fost cu Pediatria, la Camera de gardă a unui spital de copii. Această specializare pur și simplu m-a fermecat. Printre primele cazuri pe care le-am îngrijit s-a numărat și cel al unei fetițe cu tetrapareză spastică, o afecțiune cruntă. Atunci a fost momentul în care mi-a răsărit în minte gândul că aș putea face ceva pentru a ajuta acești mici pacienți. După ce am cochetat cu mai multe specialități, tot la Pediatrie m-am întors.

Din momentul în care am devenit mamă, lucrurile s-au schimbat radical

În orice poveste apare un moment emoționant. Sau mai multe. În cazul de față, acesta a fost momentul în care Super-Eroina Oana Vîrban a devenit Super-Mama Oana Vîrban. Experiența de a fi, la rândul meu, mama care are nevoie de ajutor pentru copilul ei, a schimbat viziunea mea despre Medicină, despre Pediatrie. Copilul a devenit super-eroul meu, care m-a învățat o multitudine de lucruri și pot spune că datorită lui, am devenit un medic mai bun și mai implicat. Puericultura (știința creșterii copilului) și nutriția au devenit două subiecte pe care le abordez intens cu pacienții mei mai mari. Ai ghicit: părinții copiilor care au nevoie de super-puterile mele.

Misiunea mea este să le dau
o voce copiilor

Dacă ai citit povestea aceasta până aici, cu siguranță trăiești și tu povestea copilului tău și îți dorești ca aceasta să aibă un final fericit, așa că ce zici dacă îmbinăm cele două povești?

 

Misiunea Super-Eroinei Oana Vîrban este de a le da o voce copiilor. Te ajut să comunici mai bine cu micul tău super-erou. Toți copiii se nasc cu o voce prin care transmit mesaje, atât verbal, cât și non-verbal. De aceea, uneori poate fi mai greu să le înțelegem nevoile. Ce încerc eu să fac în fiecare zi este să îi ajut pe părinți să comunice cu copiii lor, astfel încât ei să crească frumos și fericiți. Da, fericirea copilului tău este în strânsă legătură cu relația lui cu tine, părintele.

 

Abordarea pe care o propun în cadrul Super Clinicii de Telemedicină pentru copii Oana Pediatrics este aceea de a crea o Super-Echipă din care fac parte copilul, părintele/părinții și medicul Oana Vîrban. Ca pediatru, trebuie să înveți să asculți părintele și găsești o legătură între modificările descrise de el și evaluarea clinică și paraclinică, pentru că toate aceste lucruri te ajută să ajungi mai repede la un diagnostic. Lucru valabil atât în cabinet, cât și din spatele unui ecran, într-o consultație pediatrică online.

Supereroi la datorie

Contact

dr.virban@oanapediatrics.ro

0770.353.144

Program

Marți

08:30 – 16:00 și 18:00 – 20:00

Miercuri

18:00 – 20:00

Joi

18:00 – 20:00

Vineri

08:30 – 16:00

Sâmbătă

08:00 – 10:00

Prepared by CLS Media