Medicină prin Internet

Ce este telemedicina?

Telemedicina este un concept nou în România, cu multe avantaje. În țările occidentale se folosește cu succes de mult timp, iar pandemia COVID-19 a arătat și mai mult importanța tehnologiei în medicină. Pediatria este una dintre specialitățile medicale care poate beneficia cel mai mult de pe urma consultațiilor online. Consultațiile virtuale vor fi din ce în ce mai preferate, în viitor, atât de părinți, cât și de micii pacienți, care sunt fericiți că rămân în mediul lor, la joacă.

Răufăcători precum răcelile, gripele, colicii pot pândi la orice colț, de aceea este bine să ai un Super-Erou gata să-ți salveze copilul din brațele lor. Pentru că trăim într-o perioadă în care tehnologia este aproape la îndemâna oricui, telemedicina te ajută să identifici nevoile și problema copilului tău și să acționezi rapid, din confortul casei, în fața unui ecran, la capătul celălalt fiind chiar Super-Eroina lui preferată, Dr. Oana Vîrban.

Avantajele telemedicinei pleacă de la lucrurile practice, precum evitarea traficului, posibilitatea ca medicul să își plieze mai ușor consultația pe programul tău și al copilului, dar și evitarea contactului cu alți pacienți. Beneficii clar dovedit și în timpul pandemiei de COVID-19. Dar avantajul principal al consultațiilor online este faptul îi oferă medicului pediatru posibilitatea să observe comportamentului micului pacient în mediul său, acest lucru făcând stabilirea diagnosticului mai facilă.

Mulți copii dezvoltă frică față de spitale. Este de înțeles: sunt un mediu agitat, în care nu se simt în largul lor, iar atunci când au o suferință cu atât mai mult somatizează. Telemedicina elimină această frică, permițându-i copilul să se exteriorizeze într-un mediu în care este obișnuit, cu părinții lângă el și cu un medic care, prin super-puterea tehnologiei, poate pune un diagnostic și oferi recomandări utile părinților, chiar și rețete.

Nu în ultimul rând, consultația de telemedicină este extrem de utilă atunci când ai nevoie ca medicul pediatru să evalueze rezultatele analizelor și investigațiilor care ți-au fost recomandate pentru copilul tău și să stabilească planul terapeutic, în funcție de acestea. Totul fără a fi nevoiți să veniți în cabinetul medical.

Telemedicina nu poate înlocui partea de examinare, mai ales în evaluarea unor pacienți cu boli acute. 

Telemedicina nu este, totuși, soluția universală pentru orice copil. Super-puterile medicului pediatru sunt mari și pot să îi însănătoșească pe cei mici chiar și din spatele unui ecran, însă uneori este nevoie de atingerea magică a super-eroului. Mai ales atunci când micul pacient se confruntă cu un episod acut de boală. În cazul unor afecțiuni acute, nu pot decât să îi ghidez pe pacienți până la momentul în care au acces la asistență medicală specializată.

Telemedicina nu poate funcționa în cazuri de urgență medicală, atunci când viața sau integritatea corporală a pacientului este în pericol și are nevoie imediată de asistență medicală specializată. În acest caz, nu ezitați să sunați la Urgențe (112) sau să vă prezentați la cea mai apropiată cameră de gardă a unui spital.

Vrei să descoperi super-puterile Dr. Oana Vîrban? Iată cum poți beneficia de o consultație pediatrică online în cadrul Super Clinicii de Telemedicină pentru copii Oana Pediatrics.

Dacă super-eroul tău este amenințat de răufăcători, programează-l pentru o consultație pediatrică virtuală.

Selectează serviciul medical dorit din secțiunea Servicii, alege data și intervalul orar dorit în calendarul online și finalizează comanda. 

În cel mai scurt timp, vei primi pe email un link pe care îl poți accesa pentru a beneficia de consultație online.

Teleconsultația are loc pe platforma Zoom, așa că asigură-te înainte că ai aplicația descărcată în device-ul tău (calculator, laptop, telefon, tabletă).