Învață mai multe despre copilul tău

Articole de pe blog

Scriem aici despre cele mai des întâlnite probleme care apar pentru proaspeții părinți. Urmărește-ne și nu o să-ți pară rău. Sau chiar sugerează-ne teme pentru noi articole.

Totul despre dermatita atopică la copii

Dermatita atopica este o boala de piele inflamatorie, cronica care afecteaza cu precadere sugarul si copilul mic insa poate fi raspandita la toate grupele de varsta. Aceasta patologie afecteaza 10-30% din populatia pediatrica si apare mai frecvent la copiii care provin din familii cu alte manifestari de atopie de tip Astm bronsic, rinita alergica si alergii alimentare. Dermatita se imparte in doua forme: eczema atopica care este asociata cu reactie de tip IgE (de la debut sau in perioada evolutiei dermatitei) si eczema non atopica, care nu asociaza cu reactii mediate IgE.

Atacul virusului sincițial respirator – sfaturi pentru tratarea și prevenirea infectării cu acesta

Ce poate fi mai rău decât un Răufăcător care vrea să pună în pericol sănătatea unui mic Super-Erou? Exact, unul care se și răspândește foarte ușor și creează panică în rândul părinților. Virusul sincițial respirator este un virus comun în această perioadă de toamnă-iarnă și creează un disconfort la nivelul căilor respiratorii ale copiilor, așa că ce-ar fi să-i venim de hac? Mai jos vă povestesc mai multe, iar dacă aveți nevoie de ajutor, eu vă aștept ca de obicei și în clinica mea virtuală, la o consultație online.

Varicela, Răufăcătorul care atacă tot mai mulți copii în această perioadă. Ce este și cum îl învingem?

În ultima perioadă, tot mai mulți copii se confruntă cu varicelă, una dintre cele mai comune boli ale copilăriei. Odată cu înmulțirea numărului de cazuri, primesc și multe întrebări de la părinți legate de acest Răufăcător, așa că m-am gândit să trecem în revistă ce este varicela, cum se transmite și cum putem gestiona această afecțiune. Și dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, sunt la un Zoom distanță în Super Clinica de Telemedicină pentru Copii Oana Pediatrics. Vă puteți programa rapid și simplu la o consultație online.

Ce reguli de siguranță trebuie urmate când plecăm la drum cu copilul

Din nefericire, România este pe primul loc la mortalitatea în rândul copiilor cauzată de accidentele rutiere. Mai exact, se înregistrează 27 de decese la 1 milion de copii, de trei ori mai multe față de media din Europa (9 decese la 1 milion de copii). Transportul neadecvat al copiilor în mașină esta o cauză frecventă a mortalității. 85% din copiii decedați în accidente de mașină sunt transportați incorect în autovehicul, arată statisticile internaționale.

Aer condiționat vs. Ventilator. Care este cea mai bună metodă pentru a răcori camera copilului

Pe lângă distracție, înghețată și vacanțe, vara vine și cu temperaturi ridicate în termometre. De aceea, trebuie să avem grijă ca cei mici să fie răcoriți, pentru a evita anumite afecțiuni provocate de creșterea temperaturii în corp. Din păcate, doar să ținem geamul deschis nu este de ajutor, în special în mijlocul zilei, așa că suntem salvați de tehnologie încă o dată!

Imagine înghețată pentru blog OanaPediatrics

Înghețata, curentul și roșu în gât. Cele mai frecvente mituri despre sănătatea copiilor, demontate de medicul pediatru Oana Vîrban în Qbebe

Copilul răcește dacă îl trage curentul. Cu cât este mai înfofolit, cu atât este mai protejat de răceli. Consumul de înghețată provocă roșu în gât. Legănatul este cea mai bună metodă de liniștire și adormire a copilului. Vă sună cunoscut? Acestea sunt doar o parte dintre „vorbele din bătrâni” care circulă și azi în rândul părinților. Foarte multe dintre acestea sunt doar mituri, unele chiar periculoase. Le demontează mai jos Dr. Oana Vîrban, medic specialist pediatru, fondator Oana Pediatrics, Super Clinica de Telemedicină pentru Copii.

Infecțiile streptococice: cât de grave sunt și cum îi protejăm pe copii de acestea

Streptococii cuprind o familie largă de bacterii gram pozitive cu formă sferică, formată din multe grupuri, fiecare cu diferite grade de agresivitate, care ne pot afecta sănătatea în diverse moduri. Deși unele tipuri de bacterii sunt absolut inofensive pentru oameni, altele pot cauza diverse afecțiuni, precum faringita, amigdalita, infecții ale urechii, pneumonia, meningita și infecții ale pielii.

Opinie Dr. Oana Vîrban în Totul despre mame |
Tot ce trebuie să știi despre COVID-19 la copii

Covid-19 (coronavirus disease 2019) este o boală cauzată de infecția cu SARS-CoV-2 (severe acute respiratory syndrome coronavirus 2). Copii de toate vârstele pot fi infectați cu virusul SARS-CoV-2, deși la nivel global au fost raportate mai puține cazuri de îmbolnăvire în comparație cu adulții. De asemenea, procentul de copii internați și de cazuri grave pediatrice este scăzut.