Interviu cu Oana Vîrban în MedicHub |
„Pacienţii din Diaspora apelează la mine la fel de des ca cei din România”

Oana Vîrban a oferit un interviu foarte interesant site-ului MedicHub.ro. Aflați care sunt "ustensilele" cu care lucrează unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în telemedicină din România!

De ce aţi ales să deveniţi medic şi de ce aţi ales pediatria?

Dr. Oana Vîrban: Visul de a deveni medic vine din copilărie. Ştiţi cum toţi copiii sunt întrebaţi ce vor să se facă şi ei răspund: „medici”? Aşa şi eu. De când mă ştiu, de la vârsta de 3 – 4 ani, acelaşi răspuns am avut. Nu a variat absolut niciodată, aşa că decizia a fost luată şi, de atunci, a fost un curs lin spre a deveni medic.

De ce? Totuşi drumul e unul foarte greu, cu blocaje…

Dr. Oana Vîrban: Nu am avut neapărat blocaje. Toată lumea m-a întrebat dacă sunt sigură că vreau să devin medic, că este foarte, foarte greu, că e mult de învăţat, că, practic, înveţi toată viaţa. Nu mă tem niciodată de lucrurile grele, îmi place să muncesc, sunt extrem de determinată când îmi propun ceva şi vreau să duc până la capăt, îmi place să învăţ, să aflu lucruri noi, să descopăr şi am luat-o ca pe un fel de a vedea dacă sunt în stare să îmi propun şi să realizez tot ce am visat eu. Şi am reuşit în cea mai mare parte. Dacă au fost obstacole? Nu aş putea să spun. Întotdeauna părinţii mei m-au sprijinit, mi-au oferit tot ce a fost posibil din punctul lor de vedere pentru a ajunge în acest punct şi, cu sprijinul lor, am ajuns.


De ce pediatrie?

Dr. Oana Vîrban: Asta este o întrebare mai grea, pentru că nici eu nu mi-am dat seama de la început că vreau să devin medic pediatru. Am cochetat cu mai multe specialităţi şi, când a fost momentul să aleg, s-a întâmplat între două specialităţi, Cardiologie şi Pediatrie. În primul an de Facultate, am ajuns la Camera de Gardă a Spitalului Judeţean de Pediatrie din Galaţi. E un spital mare, în care vezi tot felul de cazuri. Îmi aduc aminte extrem de bine momentul în care a venit un copil cu tetrapareză spastică şi mi-am spus, din momentul acela, că eu mi-aş dori să ajut aceşti copii, pentru că ei nu au niciun fel de voce, nu ştiu să spună ce îi doare exact, cum îi putem ajuta, să ne ghideze şi am vrut să dau o voce acestor copii şi să îi ajut cum pot eu mai bine. Şi cred că de acolo a pornit totul.

 

Citiți continuarea interviului aici!

Articole de pe Blog

Totul despre dermatita atopică la copii

Dermatita atopica este o boala de piele inflamatorie, cronica care afecteaza cu precadere sugarul si copilul mic insa poate fi raspandita la toate grupele de varsta. Aceasta patologie afecteaza 10-30% din populatia pediatrica si apare mai frecvent la copiii care provin din familii cu alte manifestari de atopie de tip Astm bronsic, rinita alergica si alergii alimentare. Dermatita se imparte in doua forme: eczema atopica care este asociata cu reactie de tip IgE (de la debut sau in perioada evolutiei dermatitei) si eczema non atopica, care nu asociaza cu reactii mediate IgE.

Atacul virusului sincițial respirator – sfaturi pentru tratarea și prevenirea infectării cu acesta

Ce poate fi mai rău decât un Răufăcător care vrea să pună în pericol sănătatea unui mic Super-Erou? Exact, unul care se și răspândește foarte ușor și creează panică în rândul părinților. Virusul sincițial respirator este un virus comun în această perioadă de toamnă-iarnă și creează un disconfort la nivelul căilor respiratorii ale copiilor, așa că ce-ar fi să-i venim de hac? Mai jos vă povestesc mai multe, iar dacă aveți nevoie de ajutor, eu vă aștept ca de obicei și în clinica mea virtuală, la o consultație online.

Varicela, Răufăcătorul care atacă tot mai mulți copii în această perioadă. Ce este și cum îl învingem?

În ultima perioadă, tot mai mulți copii se confruntă cu varicelă, una dintre cele mai comune boli ale copilăriei. Odată cu înmulțirea numărului de cazuri, primesc și multe întrebări de la părinți legate de acest Răufăcător, așa că m-am gândit să trecem în revistă ce este varicela, cum se transmite și cum putem gestiona această afecțiune. Și dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, sunt la un Zoom distanță în Super Clinica de Telemedicină pentru Copii Oana Pediatrics. Vă puteți programa rapid și simplu la o consultație online.